PRIZOR U JADRANU UZNEMIRIO SPLIĆANE: Šta ovo pliva u vodi? (FOTO)
Split, Foto: ŽIVI SVIJET JADRANSKOG MORA, PERO UGARKOVIĆ / FACEBOOK

da li je realno?

PRIZOR U JADRANU UZNEMIRIO SPLIĆANE: Šta ovo pliva u vodi? (FOTO)

Snimak koji je nastao u blizini Lubinskog porta na severnoj strani Marjana uznemirila je deo Splićana

Objavljeno:

Snimak koja je nastao pre dva dana jutros na hrvatskom delu Jadrana uznemirio je sve Splićane, budući da su u prvi mah pomislili da se radi o morskom psu.

Snimak koji je nastao u blizini Lubinskog porta na severnoj strani Marjana uznemirila je deo Splićana koji, su kad su je videli, pomislili da kraj poznate uvalice kruži morski pas.

lako bi se prema snimku postavljenom na Fejsbuk grupi "Živi svet Jadranskog mora" zaključiti da je reč o ovoj opasnoj ribi koju svakako nije ugodno videti blizu obale, to nije bio slučaj. Naime, radi se najverovatnije o iglunu (sabljarci), kako je rekao Jakov Dulčić sa hrvatskog instituta za okeanografiju i ribarstvo u razgovoru za "Slobodnu Dalmaciju".

Iglun
Iglunfoto: ŽIVI SVIJET JADRANSKOG MORA, PERO UGARKOVIĆ / FACEBOOK

"Zalutao je u plićak"

- Na prvi pogled, s obzirom na to da se radi o vrlo kratkom snimku mogu reći da sam siguran kako u pitanju nije morski pas, jer mi to ponašanje ove ribe ne govori, a i peraja nisu kao u morskog psa.

Verujem da se radi o iglunu, dakle potpuno bezopasnoj ribi, koja je očigledno bila "zamantana" pa je došla u plićak, odnosno blizu obale. Igluni su se već znali ovako čudno da se ponašaju i "izgube" pa nije čudo što se to verovatno dogodilo i ovaj put - objasnio je Dulčić.

Bonus video:

04:42

OKO MENE SVE MUŠKE AJKULE Branka Blek Rouz u moru POTPUNO GOLA, a zbog jednog se plaši da će je IZBACITI sa plaže

(Espreso/Slobodna Dalmacija/ Prenela M.L.)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.